Eğitim Kurumları Hackerların Yeni Gözdesi

Covid 19 salgını ile gelen uzaktan eğitim zorunluluğu, siber saldırganların da ivmelerinin bu sektöre kaymasına sebep oldu. 

Hindistan merkezli çevrimiçi öğrenme platformu Edureka, siber saldırganların kurbanları arasında yer aldı. 2 milyona yakın kullanıcının kişisel verilerinin parola koruması bulunmayan bir veritabanından çekildiği belirtildi.  27 Gb boyutunda ve 45 milyon kaydın bulunduğu ve 2 milyon Edureka kullanıcısının isim, e-posta adresi, telefon numarası ve yaşadığı ülke bilgisi yer alıyor. 

Amerika’da yaşanan bir olayda ise merkezi Las Vegas’ta bulunan bir okula siber saldırı düzenleyen saldırganlar sistemleri şifreleyerek fidye talep etti. Fidye talebine olumlu dönüş yapmayan okul yönetimine karşı siber saldırganlar bazı öğrencilere ait kişisel bilgileri internette yayınlamaya başladı. Uzmanlar, bu yıl Amerika’da 50’den fazla eğitim kurumunun fidye yazılımı saldırısına uğradığını belirtti.

Avustralya’da ise, eğitim bakanlığının veritabanına sızan saldırganlar 1 milyona yakın öğrenci, öğretmen ve personelin kişisel verileri ile şifrelerini çaldı. Saldırının nasıl gerçekleştiği henüz kesinleşmiş olmasa da üçüncü parti bir yazılım olan ve ülke genelinde yüz binden fazla öğretmenin kullandığı K7Math isimli uygulamadan kaynaklandığı düşünülüyor.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 12/14/2020 - 15:06