Mitsubishi Electric Yine Hacklendi

Mitsubishi Electric, iş ortaklarıyla ilgili bilgilerin sızdırılmasına neden olabilecek büyük bir siber saldırıya maruz kaldı.

Şirket yetkilileri, 8.653 iş ortağının banka hesap bilgilerinin sızdırıldığını açıkladı. Sızan veriler arasında hesap sahiplerinin isimleri, adresleri ve telefon numaraları bulunuyor. 

Mitsubishi Electric'in geçen yıl Çin’li bir bilgisayar korsanlığı grubu tarafından düzenlenen bir siber saldırı tarafından hedef alınmasının ardından geliştirilmiş bir siber güvenlik sisteminin kurulması gerekiyordu. Ancak Mitsubishi Electric, şirket yetkililerinin saldırıdan haberdar olduktan sonra yaklaşık altı ay boyunca kamu ve özel sektör ile ticari işlemlerle ilgili bilgilerin sızmasına neden olan siber saldırıyı açıklamamıştı.

Geçen yılki saldırının ardından Mitsubishi Electric, bilgisayar ağına erişim kısıtlamalarını güçlendirdi ve yeni siber güvenlik önlemlerini uygulamak için doğrudan şirket başkanına rapor veren yeni bir departman oluşturdu ancak görünüşe göre alınan tedbirler yeterli olmadı.

Yerel medyaya göre, Mitsubishi Electric'in Japonya'nın ulusal güvenliğini ve altyapısını desteklemedeki büyük rolü nedeniyle APT gruplarının hedefinden çıkmıyor.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 12/14/2020 - 15:18