Spotify Saldırısı Tehlikeyi Kanıtlıyor

Hacking, teknoloji dünyası için yeni bir tehdit değil, son zamanlarda Twitter, Facebook gibi büyük isimler dahi bilgisayar korsanlığı sorunlarıyla uğraşmak zorunda kaldı. Ancak İsveç merkezli çevrimiçi müzik platformu Spotify’ın karşılaştığı problem daha yaygın bir soruna ışık tutuyor.

Geçtiğimiz haftalarda 300 binden fazla Spotify kullanıcısının bulunduğu ve 380 milyondan fazla kaydın bulunduğu bir veritabanı ortaya çıktı. Ancak açığa çıkan bu veritabanı Spotify kaynaklı değil, Spotify oturum açma kimlik bilgilerini saklamak için kullanılan üçüncü taraf uygulamalar tarafından ele geçirildi.

Hackerların “Credential Stuffing” yani kimlik bilgisi doldurma saldırılarının devam eden başarısı, büyük ölçüde zayıf parola ve aynı parolayı farklı platformlarda kullanma takıntısına devam eden kullanıcılardan dolayı başarıya ulaşıyor. Saldırganlar, aynı kişileri yine hedef tahtalarına koyarak tekrar hackliyorlar. 

Bu ve parola kaynaklı saldırılardan etkilenmemek için en iyi yöntem öncelikle uzun ve tahmin edilmesi zor parolalar belirlemek, hesap bilgilerini 3. kişilerle paylaşmamak, bağlantılı hesapların parolalarını değiştirmek ve parola yöneticisi kullanarak hesapları güvence altında tutmak. 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 12/14/2020 - 15:15